måndag 19 november 2007

150 bucks för våra biljetter!

Mormor och morfar har varit här i två veckor och bland annat fått agera tränare i amerikansk fotboll. Bilden tagen i Rose Park, vår lokala lekplats.

Hej då mormor och morfar som åkte hem i lördags - redan saknade!


Mayor Fenty var hedersgäst på skolans 100-årsgala i lördagskväll. Coolt. Jag skakade hans hand.

Bloggaren på party. Se hans nonchalanta och världsvana attityd. Den grabben vet hur man svingar ett glas vin med stil.

Dollarna rasade in under auktionen. Man kunde bjuda på allt från "Rektor för en dag" till smaklösa vaser och ett biobesök med Ms. Miller (dotterns lärare). Pengarna går till skolan.

Allas vår gympalärare Mr. C var auktionsförättare. Han skrek så högt att grannarna ringde polisen. Vi fick stänga av högtalarna, vilket bara ledde till att han skrek ännu högre. Han gjorde ett kanonjobb.

Det lyste dollartecken ur allas ögon när vår skolas 100-årsgala firades i lördags. I närvaro av självaste borgmästare Adrian M Fenty (jag skakade hans hand och han lovade mig personligen att han skulle se till att stans kommunala skolor får mer resurser) åt vi, drack vi, minglade vi och - framför allt - spenderade vi pengar.

Här kunde man bjuda på allt, stort och smått. En frukost med Mayor Fenty gick för 1 000 dollar. En semestervecka i ett lyxhus i Frankrike ropades in för 3 000 dollar (resan ingick inte i det priset). Ett komplett barskåp (alltså en massa spritflaskor) auktionerades ut för 1 500 dollar. Och så vidare.

En av våra bekanta är psykolog och han hade donerat två timmars psykoanalys. Jag pratade med honom strax innan auktionen började och han trodde att det nog inte skulle vara någon som vågade ropa in just hans donation, men han hade fel visade det sig...
Alla lärarna hade olika erbjudanden. Vi la ett bud på Mrs. Roth två timmars extra mattelektion i hemmet, men blev "överbudade" (vilket storebror kanske är tacksam för). Däremot kom vi hem med en rätt snygg akvarellmålning och en darttavla.

Vår egen donation (se tidigare) gick förvånansvärt bra. 150 dollar inbringade Nicklas Bäckströms autografer samt tre biljetter till kvällens NHL-match. Klart godkänt.

Helgen blev överhuvudtaget intensiv. I fredags kväll var vi hemma hos några bekanta till hustrun och stannade där till sena natten. På lördagen åkte mormor och morfar hem till Sverige efter två veckor här (tack för all hjälp och för allt trevligt sällskap!). På galakvällen samlades fem barn hemma hos oss tillsammans med en pappa som ställde upp som barnvakt. Efter festen satt vi och hade eftersnack fram till småtimmarna. Två av barnens kompisar sov över. I går, söndag, var vi ute och spelade basket i flera timmar. På kvällen kom Kaitlyn över på middag. Hon har kört lite extra engelska med våra barn och blivit en nära vän till oss på köpet. Tyvärr har hon bestämt sig för att flytta tillbaka till Kalifornien nu i december. Både vi och barnen kommer att sakna henne jättemycket.

Den här veckan lär bli lugnare. Det är Thanksgiving, vilket innebär att många tagit ledigt. Skolorna har lov från torsdag.

1 kommentar:

Anna Karin sa...

Tack för två härliga och roliga veckor! Vi saknar er alla och vi saknar också det underbara vädret och de ljusa morgnarna!

Happy Thanksgiving!
AK&A

PS
Tut tut tut, Let's go Caps!!!